Program – Sendt 2014

[title type=»h5″]Torsdag 27.mars[/title]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»16.00 – 18.00 Registrering»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»18.30 Åpning ved Øivind Augland, intervjuer og samtaler»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»19.15 Middag med program, Øystein Gjerme, Egil Svartdahl m.fl.»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»21.30 Lovsang, forbønn»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[separator type=»type1″][/separator]

[title type=»h5″]Fredag 28.mars[/title]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»08.00 – 08.30 Lovsang og bønn»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»08.30 – 09.15 Felles morgensesjon med Andreas Nordli»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»09.15 – 09.30 Pause»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»09.30 – 10.30 Seminarer sesjon A. Se mer klikk her»]

Sesjon A. Seminar 1. Møterom 1 ”Dette har vi lært. Erfaringer fra menighetsplanting” av Siri Iversen (Møterom 1)

Siri IversenSiri Iversen, Misjonsforbundet, vokste opp som misjonærbarn i Columbia. Hun har pastorutdannelse fra Ansgar Teologiske Høyskole. Siri har sammen med mannen Espen stått i menighetsplantinger på Holmlia i Oslo, Vågsbygd i Kristiansand og nå på Flekkerøy. Hun har gjennom flere år vært lærer på Ansgarskolen og er en ettertraktet forkynner som blir brukt i både inn- og utland. Siri har tre barn.


Sesjon A. Seminar 2. ”A gospel for the poor – the urban church” av Sandra Ryan (Møterom 3)

sandra headshotSandra Ryan, fra Canada leder “community ministries” hos The Peoples Church i Toronto Canada. Tidligere har hun tjenestegjort som offiser i Frelsesarmeen i 22 år. Hennes første oppgave i FA var å tjenestegjøre i en First Nations landsby i det nordlige British Columbia. I 1991 fikk hun sammen med et team på seks personer i oppdrag å restarte Frelsesarmeens arbeid i det tidligere Sovjet. I Russland plantet hun nærmiljøbaserte menigheter i ni år, før hun returnerte til Canada. Her fikk hun gleden av å plante menighet i Regent Park – et svært belastet nabolag i sentrum av Toronto, hvor hun også bodde sammen med sin familie. Det var under denne tiden at 614 (Jesaja 61:4) ble initiert: et nettverk av urbane kirker med fokus på “incarnational ministry”. Etter å ha vært vitne til den transformerende kraft som finnes i bønn og i det inkarnerte, kristne liv, har Sandra blitt varmt engasjert i Kirkens rolle i å utvikle sunne, inkluderende fellesskap. Sandra er en ettertraktet forkynner og bibellærer. Sandra underviser på engelsk.


Sesjon A. Seminar 3. ”Menighetsplantings ABC – person, visjon og team” av Terje Dahle og Håvard Kjøllesdal (Møterom 4)

Terje-2012HåvardTerje Dahle, 54 år, gift med Lise, 3 barn og 4 barnebarn. Har jobbet med menighetsplanting i Vesterålen og Harstad. Bor i Trondheim og vært med i planting av en menighet i byen siden 2005. Leder Kristent Nettverks sitt arbeid i Norge, som blant annet innebærer veileding og støtte til menighetsplantere. Håvard Kjøllesdal, er bosatt i Trondheim og gift med Katrine og har tre barn. han er utdannet adjunkt, og har en bachelor med fordypning i sosiologi. Han er menighetsplanter i Kristent Fellesskap i Trondheim og arbeider til daglig i nettskolen FOLK bibelskole. Sitter i DAWN styret.


Sesjon A. Seminar 4. ”Preaching the gospel to Muslims. The Mahabba network” av Gordon Hickson (lokale: Balder)

Gordon-Hickson-2Gordon Hickson har bakgrunn som offiser i den britiske hær og forretningsdirektør. Sammen med sin kone, Rachel, har han tilbrakt fem år med Reinhard Bonnke og jobbet i mange islamske byer. Ekteparet har vært pastorer i flere kirker i West Hartfordshire, og Gordon har gjennom Assemblies of God tjenestegjort som misjonsdirektør for den muslimske verden. London prayernet ble initiert og startet av Rachel og Gordon og de har mobilisert bønnenettverk i en rekke andre byer. I 2005 flyttet de til Oxford, og fra basen her har de sammen med et team jobbet med Mahabba Network International, et bønnenettverk som skal mobilisere og motivere vanlige kristne til å nå muslimer. Gordon og Rachel har to voksne barn.
Gordons seminar er på engelsk.


Sesjon A. Seminar 5. ”Hvordan forstå kulturforskjeller mellom øst og vest” av Thang Hlun (Møterom 2)

Hlun Thang Hlun, er leder for Norway Chin Mission Church på Stabekk og medlem i hovedstyret i Det Norske Baptistsamfunn. Han har blant annet jobbet for International Organization for Migration (IOM) for å forberede Chin kvoteflyktninger i Malaysia på å komme til Norge – herunder undervisning om kulturelle forskjeller mellom øst og vest. Thang Hlun er opprinnelig fra Burma.


Sesjon A. Seminar 6. ”Flerkulturelle menigheter og etniske menigheter – styrker og svakheter” av Jon Steinar Kjøllesdal (Sal D – Mesaninen)

Kjøllesdal Jon SteinarJon Steinar Kjøllesdal, (34) har tilbrakt fem år utenlands og blant annet jobbet med bistandsarbeid og undervisning i Afghanistan og Aserbajdsjan. Han har en mastergrad i Globalisering fra NTNU, Trondheim. Nå bor han på Holmlia i Oslo med kone og to barn, og jobber som rådgiver i Utdanningsdirektoratet.


Sesjon A. Seminar 7. ”Å plante misjonale felleskap i folkekirken” av Torbjørn Sæle og Torhild Nødland (Sal D – blå salong)

Torbjørn Sæle1Torhild NødlandTorbjørn Sæle, (28) har de siste årene jobbet som prest blant studenter og unge voksne i F2. F2 er samarbeid mellom Fagerborg menighet i Oslo og Det Norske Misjonsselskap (NMS), med vekt på cellegrupper og kveldsgudstjenester for og med aldersgruppen 18-40. Torhild Nødland, lever menighet på Sandnes. Er adjunkt og arbeider som sosiallærer på Aspervika skole. Hun gikk på Menighetsseminaret tidlig på 80-tallet, og brenner for å «lære alle å holde alt…» Torhild har vært med på etableringen av Bogafjell menighet. Fra sped start i 99/00 med 12-20 deltakere på gudstjeneste i skolens aula til eget sokn i 2008, ny stor kirke i 2012 – og nå med en gudstjenestefeirende menighet på godt over 200 mennesker. Disippelgjøring og folkekirke på en gang. Torhild har ulike verv som frivillig, bl.a som leder i Sandnes kirkelige fellesråd og medlem i KA’s landsråd (Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon). Torhild er gift og mor til tre.


Sesjon A. Seminar 8. ”Misjonale fellesskap – fellesskapsplanting for folk flest” av Egil Elling Ellingsen (Auditoriet)

Egil elling Egil Elling Ellingsen, er mannen til Hildegunn og pappa til Frida og Elia. For syv år siden flyttet de til Stavanger og ble en del av IMI Kirken. Der har Egil Elling ledet prosessen med utvikling av misjonale fellesskap, før han høsten 2011 gikk inn som pastor for IMI Kirken lokalt. Egil Ellings store brann er å se alt Guds folk mobilisert til å leve i misjon i sin hverdag.


Sesjon A. Seminar 9. ”Sosiale medier – hvordan læring og movement går hånd i hånd” av Martin Morfjord (Lokale: Odin)

Martin MorfjordMartin Morfjord er daglig leder av Growdly.com og fungerer som pastor i Farsund Misjonskirke. Han har en AP-degree, Multimedia Design and Communication fra Copenhagen Technical Academy og en B.A. i pastorale studier fra Ansgar Theological Seminary. Martin har plantet menighet i 6 år København og er kjent for sin pragmatiske og kreative tilnærming til læring, sosiale medienettverk og kommunikasjon.


Sesjon A. Seminar 10. ”The evangelist`s role in church planting” av Raphael Anzenberger (Kongresshallen)

raphaelRaphael Anzenberger, er en evangelist, apologet, menighetsplanter, forfatter og forkynner fra Frankrike. Han tjenestegjør med en lidenskap for å se en ny generasjon av evangelister og menighetsplantere i den fransktalende verden. Han er gift og har fire barn og bor i Loches, hvor han har nylig startet en ny, urban menighetsplanting. Raphael tok sin doktorgrad i misjon hos Columbia International University. Han her generalsekretær for France Evangelisation og forfatter av to bøker. Hør hans undervisning om evangelisttjenesten fra DAWN Forum 2013 HER.
Raphael underviser på engelsk.


Sesjon A. Seminar 11. ”Livskraftige gamle og nye menigheter forandrer Norge sammen” av Ommund Rolfsen (Lokale: Torghjørnet)

Ommund RolfsenOmmund Rolfsen, (64), Religionssosiolog. Har bred bakrunn i DAWN-sammenheng: ledet to skoler for menighetsplantere, skrevet to DAWN-rapporter og vært med i lederskapet. Er i dag nasjonal leder for Naturlig menighetsutvikling (NaMu). Seminaret vil vise at et forandret Norge avhenger av gamle og nye menigheter som er livskraftige, utadvendte og sunne. Dette er sammenhengen mellom NaMu og menighetsplanting.


Sesjon A. Seminar 12. ”Å plante nye barne og ungdsomsfellesskap” av Hans Kristian Skaar (Sal D – nede)

hanskristianskaarHans Kristian Skaar, er leder for NLM Ung. Hans Kristian brenner for barn og unge, og er opptatt av hvordan kirken må tenke nytt for å nå neste generasjon. Han vil dele noen av erfaringene NLM Ung har gjort seg de siste årene, blant annet gjennom nyplanting.[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»10.30 – 11.00 Pause med forfriskninger»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»11.00 – 12.00 Seminarer del B (se mer klikk her)»]

Sesjon B. Seminar 1. ”Evangelisttjenesten i menighetsplantingen” av Arne Skagen (Møterom 3)

Arne SkagenArne Skagen, er en internasjonalt annerkjent evangelist som de siste åren har jobbet i Kristent Nettverk og Ministries Without Borders. Han underviser og trener menigheter i mange nasjoner, og har en spesiell gave til å utruste kristne til å leve og fungere i Åndens kraft og å vinne nye mennesker for Jesus. Han har skrevet boken «endelig mandag» om hverdagsevangelisering. Arne er gift med Kjersti og har fire døtre.


Sesjon B. Seminar 2. ”Menighetsplaning ABC: person, visjon og team” av Jostein Kroedal, Andreas og David Hasseløy (Lokale: Torghjørnet)

Jostein KrogedalJostein Krogedal, gift med Brit og har to voksne barn. Brit og Jostein er hovedpastorer i Intro, som i dag er lokalisert i Sandnes, Stavanger, Egersund, Drammen og Oslo. De er overgitt til neste generasjon og fulle av visjon om en kirke som kommuniserer de gode nyhetene om Jesus Kristus på en måte som er tilgjengelig og relevant for dagens mennesker. Jostein sitter i DAWN styret.
David Hasseløy, i lederteamet i Intro Drammen og Oslo
Andreas Hasseløy, pastor i Intro Drammen og Oslo


Sesjon B. Seminar 3. ”Church planting in Europe”. Listen to experiences from Czech Republic and Estonia (Sal D – Mesanin)

Jiri UngerTheopeep saar
Jiri Unger er leder trening for menighetsplanting i Tsjekkia. Selv har han studert coaching i både sekulær og kirkelig sammenheng. Jiri er generalsekretær i den evangeliske allianse i Tsjekkia og er en del av et internasjonalt lederteam for menighetsplanting gjennom M4.
Theo Bunescu er menighetsplanter fra Romania men bor nå i Estland. Han er i ledergruppen for M4 i Estland og også en del av ledergruppen i M4 i Europa. Theo har studert teologi, psykologi og coaching i USA gjennom seks år. Han driver sitt eget firma innen coaching og lederutvikling, er gift med Merle og brenner for å nå ut til mennesker med evangeliet om Jesus Kristus.
Peep Saar er leder nettverk for menighetsplanting i Estland, er gift og har to barn. Han har selv plantet Ristee menighet i Tartu, som er ett av de beste eksemplene på menighetsplanting i nyere tid. Han har initiert M4 menighetsplantings trening. Seks nye menigheter er i startgropen. Peep bærer på en visjon om å se 100 nye menigheter plantet over hele Estland. Hør han fortelle om det som skjer i Estland HER.
Jiri (Tsjekkia), Theo (Estland / Romania) og Peep (Estland) skal dele erfaringer fra menighetsplanting i Europa. Seminaret undervises på engelsk.


Sesjon B. Seminar 4. ”Church planting in Europe: streams and trends” av Martin Robinson (Møterom 2)

Martin RobinsonMartin Robinson er rektor og administrerende direktør ved Springdale College: Together in Mission. Martin ble født i India, da hans foreldre var misjonærer der, og siden vokste han opp I Scottland hvor faren hans jobbet som menighetsplanter. Da Martin var tidlig i tyveårene studerte han til tjeneste og hans første kirke var i sentrum av Birmingham. Denne multi-etniske forsamlingen var involvert i menighetsplanting og Martin kom sammen med sin kone Lynda til å lede en av de nye kirkeplantingene. Etter å ha tjenestegjort lokalt i tretten år, begynte Martin å jobbe for The Bible Society i Storbritannia i flere ulike roller. Martin har skrevet flere bøker om det vide temaet misjon – blant annet «Faith of the believer» og «Invading Seclar Space». I 2002 ble Martin nasjonal leder for Together in Mission.
Martin underviser på engelsk.


Sesjon B. Seminar 5. ”Planting i bedehusland” av Øystein Engås, NLM (Lokale: Balder)

raphaelØystein Engås, har sammen med kona Anne- Marit vært misjonær i Bolivia. I dag er han leder for Norsk Luthersk Misjonssamband og bosatt i Ålesund. Øystein ønsker å se og støtte engasjement og initiativ der mennesker får bruke sine nådegaver, slik at flere møter Jesus. Som leder ønsker han å utvikle organisasjonen videre. Øystein skal dele erfaringer fra NLM hvor de ser nye forsamlinger vokse frem også i «bedehusland».


Sesjon B. Seminar 6. ”Hva gjør Gud blant muslimer i dag?” ledes av Oddvar Hatlehol (Møterom 1)

oddvarOddvar Hatlehol er menighetskonsulent i Stovner kirke, og har jobbet i mange år med muslimer og konvertitter i Groruddalen i Oslo. På dette seminaret får du høre historiene til tidligere muslimer som har kommet til tro på Jesus, og om arbeidet blant muslimer i Oslo.


Sesjon B. Seminar 7. ”E-lærling – å få samme organisasjon til å lærer det samme” av Martin Morfjord (Møterom 4)

Martin MorfjordMartin Morfjord er daglig leder av Growdly.com og fungerer som pastor i Farsund Misjonskirke. Han har en AP-degree, Multimedia Design and Communication fra Copenhagen Technical Academy og en B.A. i pastorale studier fra Ansgar Theological Seminary. Martin har plantet menighet i 6 år København og er kjent for sin pragmatiske og kreative tilnærming til læring, sosiale medienettverk og kommunikasjon.


Sesjon B. Seminar 8. ”Migrantmenigheter i Norge” av Mette Marie Hebnes og Rune Fiskerstrand (Sal D (nede))

Bommen_Mette_Marie_standardfiskerstrandMette Marie Hebnes, jobber som integrasjonsleder i Det Norske Baptistsamfunn med særlig fokus på menighetsplanting blandt ulike folkeslag i Norge, oppfølging av migrantmenigheter og inkludering i kirkesamfunnet. Hun har tidligere vært leder for asylmotak og misjonær i Nepal. Mette sitter i DAWN styret.

Rune Fiskerstrand, er regionsleder i Øst for Kristent interkulturelt arbeid (KIA). Rune har ledet undersøkelsen som er gjort i forbindelse med migrant menigheter i Norge og som finnes på www.migrantmenighet.no og er kanskje en av de i Norge som kjenner migrantmenighetene best. Rune har et stort nettverk med pastorer og ledere gjennom arbeidet i KIA.


Sesjon B. Seminar 9. ”Godhet –et verktøy for misjonalt liv, kulturskaping og menighetsplanting” av Martin Cave og Hanne Therese Loftesnes (Auditoriet)

Martin_Hanne_thereseMartin Cave er hovedpastor i IMI Kirken, Stavanger. Et av de viktigste verktøyene for misjonalt liv og kulturskaping som IMI Kirken har er GODHET –å gjøre Guds godhet tilgjengelig for alle. Dette har vært helt essensielt for både hovedkirken, misjonale fellesskap og nye menighetsfellesskap i IMI-bevegelsen.
Hanne Therese Loftesnes er leder for GodhetNorge og har som mål å se alle menigheter i Norge være preget av og leve ut en godhetskultur. Hun tror bestemt at små ting gjort i kjærlighet vil forandre verden, fordi nettopp godheten kan representere et møte med Jesus.


Sesjon B. Seminar 10. ”Hvordan plante menighet på bygda” av Sunniva Sandsmark med team (Lokale: Odin)

Sunniva SandsmarkSunniva Sandsmark med team. Tormod og Sunniva Sandsmark, Erik og Hildegunn Joranger (rekkefølge på bildet), er ledere og gründere av Geilo Frimenighet. Menigheten startet som et prosjekt i 2003/2004 og ble konstituert som egen menighet i 2010. Geilo Frimenighet er knyttet til Doulos Nettverket og Kristkirken i Bergen. De har sine møter på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo og har som undertittel «-en oase på høyfjellet». Alle fire har en periode vært aktive i Holy Riders og i flere år vært nært knyttet til Ungdom i Oppdrag. De vil dele sine erfaringer med å starte menighet i bygdenorge og hva Gud har på hjertet for de i dag.


Sesjon B. Seminar 11. ”Fundraising and working with donors” Lee Behar (Sal D blå salong)

LeeBeharLee Behar, jobber for Maclellan Foundation hvor hans fokusområde er Europa, Eurasia og USA. Før han i 2006 startet å jobbe for MacLelland Foundation, ledet han Alliance for Saturation Church Planting – et nettverk som jobber med å støtte nasjonale menighetsplantere i Sentral- og Øst-Europa. Han har også tjenestegjort som assosiert leder for Global Outreach ved Perimeter Church i Atlanta. Lee og kona Brooke bor i Signal Mountain, Tennesse med deres tre barn.Lee underviser på engelsk.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»12.00 – 13.30 Lunsj»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»13.30 – 15.00 Seminar del C, fem valgfrie»]Er forskjellige steder se nedenstående[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»Sesjon C. Seminar 1. Hvordan bygge en menighet på flere steder (multi-site) av Alan Platt, Thomas Åleskjær, Stephan Christiansen og Øystein Gjerme (Auditoriet)»]

 Allan PlattAlan Platt, fra Sør Afrika, grunnlegger og leder av Doxa Deo: et fler-steds menighetsnettverk med 20 menighets “campuser” fordelt på ni byer; i Sør Afrika; England; New Zealand og Tyskland, med rundt 30.000 medlemmer. Han er gift, har to voksne barn og har skrevet boken “We start at finish”.

Alan Platt underviser på engelsk.


 Thomas ÅleskjærThomas Åleskjær, Oslo Kristne Senter. Høsten 2012 tok Thomas Åleskjær over som utøvende pastorer i OKS, sammen med sin kone Katrine Åleskjær. De er også lokale pastorer for avdelingene Romerikskirken og Citykirken. Oslo Kristne Senter består i dag av menigheter i Halden, Vennesla, Haugesund i tillegg til de tre avdelingene de har i Oslo-området. Thomas er lidenskapelig opptatt av mennesker, kirke og Jesus. Han anser pastorrollen som mer enn bare et yrke, men som et helhetlig liv der Gud har kalt dem til å dedikere seg selv og hele sine liv til å bygge en fantastisk kirke!


 ChristiansenStephan Christiansen, har sammen med sin kone Anne gjennom mange jobbet for å nå unge mennesker med evangeliet. Han har startet elevorganisasjonen Ny Generasjon, og ungdomsbevegelsen Jesus Revolution. I 2000 plantet ekteparet menigheten Jesus Church i Oslo.


 oystienØystein Gjerme, er hovedpastor og grunnlegger av SALT Bergenskirken – en fler-steds kirke (multisite), med campuser flere steder i Bergen og Nord Hordaland. Han er styreleder for Høyskolen for Ledelse og Teologi, en aktiv forkynner og foredragsholder, lærer ved Lederskolen, og arbeider strategisk med menighetsplanting gjennom ulike verv.

Øystein skal lede seminaret om fler-stedskirker.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»Sesjon C. Seminar 2. Menighetsplanting i kirkesamfunn og organisasjon av Martin Robinson, Torben Joswig, Roy Elling Foss, Øystein Engås og Raphael Anzenberger (Møterom 1)»]

Misjonalt fokus: Hva må til for å endre kirkesamfunn og organisasjoner til økt fokus og aktivitet på menighetsplanting og misjon: Martin Robinson, Roy Elling Foss, Torben Joswig, Øystein Engås.

Dette seminaret er for ledere i kirkesamfunn, organisasjon, nettverk, kretser og regioner.

 raphael
Raphael Anzenberger, er en evangelist, apologet, menighetsplanter, forfatter og forkynner fra Frankrike. Han tjenestegjør med en lidenskap for å se en ny generasjon av evangelister og menighetsplantere i den fransktalende verden. Han er gift og har fire barn og bor i Loches, hvor han har nylig startet en ny, urban menighetsplanting. Raphael tok sin doktorgrad i misjon hos Columbia International University. Han her generalsekretær for France Evangelisation og forfatter av to bøker. Hør hans undervisning om evangelisttjenesten fra DAWN Forum 2013 HER.

Raphael underviser på engelsk.


 Roy-Elling-Foss-26022014-tf--56--low

Roy Elling Foss, ansvarlig for utvikling av ledertrening i Misjonforbundet og sitter i Nasjonalt råd. Har bakrunn som bibellærer ved Ansgarskolen. Roy Elling skal dele erfaringer fra Misjonsforbundets strategi for menighetsplanting.


 Joswig-TorbenTorben Joswig, leder nasjonal avdeling i Misjonsforbundet. Han er teamleder for menighetsrådgiverne og har et operativt ansvar for menighetsplantingen. Torben er utdannet fra Ansgar Teologiske Høyskole og har pastorerfaring fra flere menigheter, blant annet Bjølsen hvor han sammen med kona Rebekka på starten av 2000-tallet plantet en ny forsamling. Torben skal dele fra Misjonsforbundets strategi for menighetsplanting.


 engaas-oeysteinØystein Engås, har sammen med kona Anne- Marit vært misjonær i Bolivia. I dag er han leder for Norsk Luthersk Misjonssamband og bosatt i Ålesund. Øystein ønsker å se og støtte engasjement og initiativ der mennesker får bruke sine nådegaver, slik at flere møter Jesus. Som leder ønsker han å utvikle organisasjonen videre. Øystein skal dele erfaringer fra NLM hvor de ser nye forsamlinger vokse frem også i “bedehusland”.


 engaas-oeysteinMartin Robinson er rektor og administrerende direktør ved Springdale College: Together in Mission. Tidlig i tyveårene studerte han til tjeneste og hans første kirke var i sentrum av Birmingham. Denne multi-etniske forsamlingen var involvert i menighetsplanting og Martin startet å lede en av de nye kirkeplantingene sammen med sin kone Lynda. Etter å ha tjenestegjort lokalt i tretten år, begynte Martin å jobbe for The Bible Society i Storbritannia i flere ulike roller. Martin har skrevet flere bøker om det vide temaet misjon – blant annet «Faith of the believer» og «Invading Seclar Space». I 2002 ble Martin nasjonal leder for Together in Mission.

Martin underviser på engelsk.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»Sesjon C. Seminar 3. Speed learning: Hør erfaringer fra flere ulike menighetsplantere (Sal D nede)»]

Speed learning er ett seminar hvor mange ledere sitter ved hvert sitt bord og deler erfaringer i ca 15 min. Du får anledning til å bytte bord og høre fra fire eller fem av disse i løpet av seminartiden.

 ChristofferSvartdahlChristoffer Svartdahl, har de siste årene plantet United Oslo sammen med kona Ragnhild. Christoffer jobber til daglig med TV produksjon, og har bakgrunn som ungdomspastor i Filadelfia og bibelskolelærer. Han er en ettertraktet forkynner og underviser. Christoffer skal dele fra sine erfaringer med å plante menighet i Oslo.


 dagmartinDag Martin Østervold er 43 år gammel, gift og har tre barn. Utdannet teolog fra MF, Pastor i Centralkirken i Bergen, som er min egen barndoms menighet og i Metodistkirken på Sotra. Mine ønsker i livet er å være glad i mennesker i Jesus og Hans menighet. Å være en god mann, en god far og en nyttig arbeider i Guds rike ut fra den nåde Gud selv vil gi.


 rogerskogeRoger Skoge har vært med å plante Tremorkirken på Sotra utenfor Bergen sammen med Geir Morten Nilsen. De startet som en bønnegruppe og er idag en voksende menighet. Tremorkirken kjennetegnes av et smittende Jesus-liv og de ønsker å være med å plante nye fellesskap. Roger vil dele sine erfaringer fra plantingen på Sotra.


 Halvor lindalHalvor Lindal, gift og har tre barn. Daglig leder for Impuls-bevegelsen, tidligere rektor ved Acta bibelskole, pastor IMI Tananger. Han har sammen med sin familie plantet IMI Tarnanger som et misjonalt fellesskap ut fra IMI kirken i Stavanger. De arbeider med å være en kirke som tjener sitt nabolag og betyr en forskjell for mennesker som bor i Tananger.

Fra misjonalt fellesskap til menighet.


 GeirØysteinandersenGeir Øystein Andersen pantet Frikirken på Kongsberg, et menighetsnettverk av huskirker. Kirke er noe vi er, ikke noe vi går til. Geir Øystein kommer på SENDT med sin kone og tenåringsbarn. De har sammen plantet menighet og deler sine erfaringer om menighetsplanting som familieliv. Vil du vite mer gå inn på: http://www.dinkirke.no

Menighetsplanting som familieliv.


 janne våje nielsenJanne Våje Nielsen leder sammen med et team på fem Frelsesarmeen Sagene i Oslo. En helt nyplantet menighet med et hjerte for bydelen. Janne vil dele erfaringer fra planting i Oslo.


 jenskårelindal Jens Kåre Lindal, har sammen med kona Karianne plantet Vågsbydg Misjonsmenighet i Kristiansand, og er nå i gang med å plante en ny menighet på Flekkerøya. Jens Kåre skal dele erfaringer fra menighetsplanting i Kristiansand.


 Noatien, SandnessjøenNoatien Outtara, er leder for menigheten Lighthouse International Baptist Church i Sandnessjøen, en internasjonal menighet som ble stiftet i 2012. Han er opprinnelig fra Elfenbenskysten og har vokst opp i et muslimsk hjem. Både Noatien og kona Judith er blitt kristne i Norge.


 runeørnesRune Ørnes,(38), gift med Rita og far til tre jenter og en gutt. Utdannet lærer. Har de siste åtte årene vært menighetsleder for Kristent Fellesskap Vesterålen og har i den forbindelse også vært med på plantingen i Øksnes. Er i tillegg involvert i pionerarbeid forskjellige steder i nord, blant annet en nyplanting i Kirkenes.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»Sesjon C. Seminar 4. Speed learning: Hør er erfaringer fra flere ulike evangelister (Sal D oppe)»]

Speed learning er ett seminar hvor mange ledere sitter ved hvert sitt bord og deler erfaringer i ca 15 min. Du får anledning til å bytte bord og høre fra fire eller fem av disse i løpet av seminartiden.

 Aj AraratArnt Jakob Holvik (33), er en av grunnleggerne av Os-fellesskapet, og er idag en av lederne av menighets- og misjonsnettverket Influx. Arnt Jakob bor for tiden i Bergen, der han leder en menighetsplanting, parallelt med oppfølging av nyplantinger på Vestlandet og misjonsarbeid i Europa og Asia. Et av Arnt Jakobs fokus internasjonalt er utviklingen av M4 menighetsplantings-bevegelser i nye nasjoner.


 Britt SolveigBritt Solveig Oleivsgard, Ungdom i Oppdrag, leder tjenesten Mission Europe som holder på med misjon, evangelisering og menighetsplanting i Europa. Britt Solveig er en inspirerende forkynner med hjerte for mennesker og for Europa.


 Knut OslandKnut Osland, leder et nettverk av huskirker på Østlandet (DNA). Gjennom sine huskirker har de nådd ut i nye miljøer som har hatt liten eller ingen kontakt med tradisjonell kirkevirkelighet. Knut bor med sin kone på Grønland i Oslo. 


 espengilsvik2Espen Gilsvik, daglig leder i Ny Generasjon og har jobbet med misjon og ungdomsarbeid de siste 15 årene. Han er opptatt av å gjøre Jesus kjent på skoler og studiesteder. Ikke alle ungdommer går i kirka, men alle går på skolen. Espen vil utfordre menigheten til å tenke missionalt og våge å “spille på bortebane» når de ønsker å nå unge mennesker. Han kommer til å dele Ny Generasjons erfaringer med å dele evangeliet på deres «banehalvdel» – nemlig skolen.


 hmskagestadHans Martin Skagestad, er evangelist for Troens Bevis og teamleder for Sammen for Norge- teamet. Han reiser land og strand rundt og forteller unge mennesker om Jesus. Overalt inviterer ungdom Jesus inn i livene sine, blir helbredet eller på andre måter møter Gud. Det har resultert i 14 nye ungdomsarbeid i Sør- og Nord-Norge. De siste årene har Hans Martin Skagestad reist mer og mer i Afrika og Asia der han har kampanjer og driver med menighetsplanting.


 TheoTheo Bunescu, 

Theo Bunescu ermenighetsplanter fra Romania men bor nå i Estland. Han er i ledergruppen for M4 i Estland og også en del av ledergruppen i M4 i Europa. Theo har studert teologi, psykologi og coaching i USA gjennom seks år. Han driver sitt eget firma innen coaching og lederutvikling, er gift med Merle og brenner for å nå ut til mennesker med evangeliet om Jesus Kristus.


 Arne Skagen

Arne Skagen, er en internasjonalt annerkjent evangelist som de siste åren har jobbet i Kristent Nettverk og Ministries Without Borders. Han underviser og trener menigheter i mange nasjoner, og har en spesiell gave til å utruste kristne til å leve og fungere i Åndens kraft og å vinne nye mennesker for Jesus. Han har skrevet boken “endelig mandag” om hverdagsevangelisering. Arne er gift med Kjersti og har fire døtre.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»Sesjon C. Seminar 5. ”Preaching the gospel to the unchurched people” av Gary Clarke og Jostein Krogedal (Kongressalen)»]

 gary_clarkeGary Clarke, senior pastor i Hillsong London, en inspirerende forkynner som brenner for at mennesker skal gripe budskapet om Jesus Kristus og å leve transformerte liv som følge av det.


 Jostein KrogedalJostein Krogedal, gift med Brit og har to voksne barn. Brit og Jostein er hovedpastorer i Intro, som i dag er lokalisert i Sandnes, Stavanger, Egersund, Drammen og Oslo. De er overgitt til neste generasjon og fulle av visjon om en kirke som kommuniserer de gode nyhetene om Jesus Kristus på en måte som er tilgjengelig og relevant for dagens mennesker. Jostein sitter i DAWN styret.


[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»15.00 – 18.00 Kirkesamfunnstid + pause med forfriskninger.»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»19.00 – 22.00 Kveldsmøte, Alan Platt m.fl. Lovsang ledes av David André Østby og Marie Hognestad»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[separator type=»type1″][/separator]

[title type=»h5″]Lørdag 29.mars[/title]

[toggles_shortcode][toggles_item title=»08.30 – 09.00 Bønn og lovsang»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»09.00 – 10.00 Felles morgensesjon med Gary Clarke»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»10.00 – 10.30 Pause»]Er i Foajéen[/toggles_item][/toggles_shortcode]
[toggles_shortcode][toggles_item title=»10.30 – 12.30 Felles avslutningssesjon»]Er i Kongresshallen[/toggles_item][/toggles_shortcode]

[separator type=»type1″][/separator]

[separator type=»type1″][/separator]
[custom_button style=»btn_big_colored» href=»https://sendtnorge.no/?p=3310″]SE SEMINARHOLDERE[/custom_button]
[custom_button style=»btn_big_colored» href=»https://www.facebook.com/events/489790047757124/»]Facebook[/custom_button]